top of page

09

MEET ME AT THE GARAGE / MEET & WORKPLACE

JOLINE DE WILDE

De garageboxen bevinden zich in een zone van Doel die autovrij zal worden en plaats zal maken voor wandelaars en fietsers. Hierdoor zullen de boxen hun oorspronkelijke functie verliezen en meer relevante functies krijgen die gepaard gaan met de nieuwe activiteiten die in Doel zullen plaatsvinden. Zo zal het gebouw in het begin open staan voor mensen die renoveren. Zij kunnen hier terecht voor nutsvoorzieningen, hulp of ontspanning. Nadien zal dit gebouw dankzij haar polyvalente ruimtes open staan voor korttijdige gebruikers. Zo kan er bijvoorbeeld in de week een ruimte gehuurd worden door een klas die Doel komt bezoeken, en kan diezelfde ruimte in het weekend door een jeugdvereniging gebruikt worden. De polyvalente ruimtes bieden ook een doorgang voor wandelaars en fietsers waardoor er een dialoog ontstaat tussen binnen en buiten.
De nieuwe structuur zal makkelijk te realiseren zijn zodat handige Doelenaars, mensen die renoveren en anderen die zich aangesproken voelen, ook kunnen helpen met de opbouw.

Beeld 1: Doel Meet Me At The Garage

Zo doet men ervaring op en werkt men tegelijkertijd aan het samenhorigheidsgevoel. Andere elementen zoals banken, tafels, een keuken en dergelijke worden opgebouwd uit goedkope en gerecycleerde materialen. Op deze manier houdt men de kostprijs laag en krijgen de meubels een uniek karakter. De twee meest linkse garageboxen worden overgelaten aan de natuur en uitgebreid met een uitkijktoren. Die wordt bekleed met de staalplaten die momenteel de leegstaande panden vrijwaren van indringers. Deze platen zijn geperforeerd en zullen zo een uniek schaduwspel creëren binnen in de toren met bovenaan een weids uitzicht over Doel.
De bedoeling is dat er op deze plaats, tijdens de heropbouw van Doel, een sociale ontmoetingsplek zal ontstaan waar zowel de bewoners als het wandel- en fietstoerisme baat bij hebben. Op deze manier ontmoeten verschillende gebruikersgroepen elkaar. Dat is belangrijk omdat er zo een goede verstandhouding tussen diverse oude en nieuwe Doelenaars kan ontstaan.

Beeld 2: Doel Meet Me At The Garage
Beeld 3: Doel Meet Me At The Garage
Beeld 4: Doel Meet Me At The Garage
Dia2.JPG
Dia3.JPG
Dia4.JPG
Dia5.JPG
Dia6.JPG
Dia7.JPG
Dia8.JPG
Dia9.JPG
Dia10.JPG
Dia11.JPG
Dia12.JPG
Dia13.JPG
bottom of page